Hypnotherapie, EMDR & Coaching ✆ 06 533 96 189
Hypnotherapie, EMDR & Coaching ✆ 06 533 96 189

Trauma oplossen met Hypnotherapie

Trauma verwerking Trauma oplossen met Hypnotherapie EMDR Coaching Hypnopalet

Feitelijk spreken we van een trauma als een gebeurtenis een ingrijpende invloed op je leven heeft.  

Een trauma kan ontstaan nadat iemand één of meerdere schokkende gebeurtenissen zag of meemaakte. Ook getuige zijn van een nare gebeurtenis kan een trauma veroorzaken. Een trauma ontstaat dan doordat de gebeurtenissen niet goed verwerkt worden, of geen plekje kunnen krijgen. 

Deze gebeurtenis(sen), die recent of lang geleden plaatsvond(en), kunnen bijvoorbeeld als oorzaak hebben:

 • Ernstig ongeluk
 • Brand
 • Het opgroeien bij een ouder met een psychische-, of lichamelijke ziekte waardoor je niet de aandacht en zorg kreeg die je nodig had / hebt
 • Het opgroeien in een gezin met een verslaafd iemand (drank, drugs, gokken, werk)
 • Het overlijden van een dierbaar/belangrijk persoon
 • Seksueel misbruik of geweld.
 • Overval
 • Agressie / mishandeling (thuis, gevecht / geweld / oorlog)
 • Scheiding,
 • Ontslag
 • Gepest zijn /worden

Niet verwerken van een trauma kent vaak zowel psychische als lichamelijke klachten. Bijvoorbeeld kan het voorkomen dat men beelden van het trauma nog regelmatig terug ziet. Vage lichamelijke klachten die niet door de huisarts nader verklaard kunnen worden, zoals hoofdpijn, maagklachten, gewrichtsklachten. 

Een trauma kan zich ook ontwikkelen waardoor een aantal dingen ontstaan die je leven moeilijker maken:

 • Je past je teveel aan
 • Je denkt dat het aan jou ligt, terwijl dat niet zo is. Jij bent gezond
 • Je verliest vertrouwen in anderen
 • Je lichaam voelt gespannen, of te ontspannen
 • Je ontwikkelt geen gezond beeld van jezelf en van je mogelijkheden
 • Je ontwikkelt te weinig gevoel voor je eigen grenzen en die van anderen
 • Daarom noemt men dit type trauma ook wel een ontwikkelingstrauma.

Gelukkig zijn trauma’s met hypnose / hypnotherapie goed en relatief snel te behandelen. Heb je iets ingrijpends meegemaakt en heeft dit nog steeds invloed op je leven? Dan kan een kennismaking met Hypnopalet interessant voor je zijn. Hypnopalet kan samen met je met verschillende behandelvormen zoals bijvoorbeeld Hypnotherapie en EMDR aan de slag om eens en voor altijd afscheid te nemen van je trauma belemmering.

Gelukkig is een trauma goed te behandelen. Hypnopalet kan daarbij verschillende behandelmethodieken inzetten.

Gesprekstherapie is één effectieve therapievorm. Door middel van het voeren van gesprekken wordt naar oorzaken, inzichten en oplossingen voor de klacht gezocht. 

Soms is de gedachte dat het terug halen van het verleden of bepaalde gebeurtenissen nodig is als we het over hypnose hebben. De angst om bepaalde emoties weer onder ogen gaan zien en ze te herbeleven is iets wat niet fijn is en gelukkig vaak ook niet eens nodig. Wat helpt met het verwerken van trauma’s met hypnose is wel dat we bespreken wat je dwars zit of wat op je drukt. Op basis daarvan kunnen we samen bepalen wat het snelst werkt om bijvoorbeeld weer stabiliteit, rust en herstel te ervaren.

Een andere populaire en goedwerkende therapievorm die veel gebruikt wordt is EMDR (Eye Movement Desensitization and Reprocessing). Deze wetenschappelijk onderbouwde en zeer succesvolle techniek helpt vastgelopen verwerking van traumatische ervaringen weer op gang. Dit kan zonder uitgebreide gesprekken en in een zeer korte tijd.

Klik hier als je meer wil weten over EMDR.

Onderzoek heeft aangetoond dat de activiteit van je hersenen sterk daalt wanneer je onder hypnose bent. Een belangrijk aspect van hypnose is de directe beïnvloeding van je onderbewustzijn. Je onderbewustzijn staat open voor nieuwe overtuigingen, suggesties en denkpatronen. 

Hypnotherapie is volgens ons het toepassen van directe hypnose waarbij de diepte van de hypnose van wezenlijk belang is. Alleen bij diepe hypnose (in technische termen somnambulisme genoemd) is directe communicatie met het onderbewustzijn mogelijk. Onze directe hypnose is gebaseerd op het “Mind model

De negatieve denkwijzen en emoties die het gevolg zijn van een traumatische gebeurtenis worden weggewerkt en vervangen door positieve gedachtepatronen en gevoelens. Een stukje van je onderbewustzijn wordt als het ware geherprogrameerd. Zo kan je het trauma een neutrale plaats geven in je leven en een stabieler en gelukkiger bestaan leiden.  

Hypnose wordt ook ingezet om veel andere klachten en aandoeningen te behandelen. Denk bijvoorbeeld aan angsten en fobieën, depressie, burn-out, verslavingen, chronische pijnbeleving enzovoorts. De hypnotherapeut spoort de diepgewortelde negatieve gedachtepatronen op die de oorzaak zijn van deze problemen en vervangt ze door positieve en opbouwende denkwijzen. Wie meer wil weten over de toepassingen van hypnose en behandelingen met hypnotherapie, neem dan contact op met Hypnopalet.

Gun jezelf een oplossing. Blijf niet rondlopen met allerlei klachten en problemen, maar maak een afspraak met een van onze hypnosetherapeuten. De kracht van hypnose leert je toegang krijgen tot je eigen onderbewustzijn om je te ondersteunen bij traumaverwerking.
Onze ervaring is dat 2 of 3 sessies al voldoende om een merkbaar verschil te ervaren.

Hulp of advies bij traumaverwerking? 

Wil je meer informatie over de toepassing en werking van hypnotherapie EMDR bij traumaverwerking?

Neem dan contact met ons op!

Vrijblijvend en 100% vertrouwelijk