Hypnotherapie, EMDR & Coaching ✆ 06 533 96 189
Hypnotherapie, EMDR & Coaching ✆ 06 533 96 189

Stoppen met roken

Definitief stoppen met roken Hypnotherapie Hypnopalet

Iedereen heeft zo zijn eigen redenen om te willen stoppen met roken. En hoe meer redenen je hebt, hoe gemotiveerder je bent. Toch?

Jouw redenen om te stoppen met roken kunnen bijvoorbeeld zijn;

 • Je gezondheid
 • Niet meer hoesten
 • Een mooie huid
 • Geld besparen
 • Het goede voorbeeld geven aan je kinderen
 • Lekker gaan ruiken

Ook wij weten uit ervaring hoe lastig het kan zijn om te stoppen. Maar lastig wil ook meteen zeggen HET IS MOGELIJK OM TE STOPPEN!!

Jij wil definitief stoppen met roken?
Misschien heb je al een aantal pogingen ondernomen, maar is het je nu nog niet gelukt om er definitief een streep onder te zetten. Wij kunnen je helpen om NU écht te STOPPEN. Voorgoed! Dat doen wij met behulp van hypnose. Onze ervaring is dat met één of twee hypnose sessies in 93% van de gevallen genoeg zijn om je succesvol helemaal van de rookverslaving af te helpen.

Kan ook een aantal argumenten verzinnen om niet te stoppen:

 • “Ik houd de kwellende gedachten aan een sigaret”
 • “Ik ga vast teveel snoepen”
 • “Kan er waarschijnlijk niet van slapen”
 • “Zeker weten ik word chagrijnig”
 • “Krijg er stress van”
 • “Hoofdpijn”
 • “Leven is nooit meer hetzelfde. Zonder sigaret is het minder gezellig”  
 • “Verlies zeker mijn concentratie”

Herken je die gedachten?
Je lichaam kan zich gelukkig snel ontdoen van alle nicotine. Daarmee is de lichamelijke verslaving aan nicotine vrij snel en makkelijk overwonnen. Het is echter de psychische verslaving die mensen decennia lang laat roken!

De gestopte roker die vecht met de gevolgen om zijn of haar rookverslaving te overwinnen. En daar heb je — waarschijnlijk op dit moment — ook gelijk in, omdat je nog leeft met een verslaving.

Mogelijk heb je zelf al eens heel gemotiveerd eerder een poging om te stoppen met roken ondernomen. Maar na drie weken niet roken was je al de nodige kilo’s aangekomen!

Er is wetenschappelijk onderzoek gedaan naar de relatie tussen stoppen met roken en gewichtstoename. Gemiddeld komt de ex-roker tussen de 2.5 kg en 5 kg aan. Een kleinere groep gestopte rokers (5%) komt zelfs meer dan 10kg binnen 6 maanden na de eerste stop-dag!

Bij 40% van de Amerikaanse vrouwen de angst groot is om snel dik te worden na het stoppen met roken. Voor die vrouwen een reden om niet te stoppen met roken. Voor sommigen is gewichtstoename zelfs een reden om weer te beginnen met roken!

Je kunt zelf veel doen om dat niet te laten gebeuren!

Houd zelf controle…geen gewichtstoename is mogelijk ook na stoppen met roken

Wat kun en moet je dan zelf doen?

Als je stopt met roken verandert inderdaad de eerste tijd je stofwisseling. Dit zorgt er vaak voor dat in de eerste 3 weken een gewichtstoename van zo’n 1.5 kg zal zien. Je moet dit zelf compenseren.

Hoe?

 • Wat zeker helpt is om het definitief stoppen met roken voor te bereiden. Ga na in welke situaties rook je? In welke situaties rook je meer? Hoe ga je als niet-roker in de toekomst met de ‘meer rook’ situaties om?
 • Denk na over je, rituele, vaste rookmomenten: hoe ga IK deze nu anders invullen?
 • Als je gestopt bent met roken voel je de eerste weken vaak een soort leegte in jezelf. Wij weten uit ervaring dat mensen de neiging hebben deze leegte te willen opvullen. Vul de leegtes dan in met onderstaande mogelijkheden;
  • Zorg sowieso dat je de eerste maand actief meer beweegt of minder calorieën inneemt.
  • Drink veel water!
 • Door te stoppen met aangeleerde gewoonte ROKEN ga je vaak onbewust op zoek naar een alternatieven. Snoepen of Snacken is dan een veel gekozen alternatief. Dit hoeft niet het alternatief te zijn! Na de hypnose sessie STOPPEN MET ROKEN is dit ook geen alternatief!

Hypnose werkt op basis van en met jouw doelen, wensen en intenties. We kunnen je met hypnose dus niets laten doen wat jij niet wilt. Je kunt geen “slachtoffer” worden van “niet-roken”.

Hypnose is geschikt voor je als jij gemotiveerd bent en de verantwoordelijkheid wil nemen voor je eigen gedrag en je keuzes. En dat jij je beseft dat je weer de controle terug moet nemen om te stoppen met roken. Hypnose helpt je erbij om dat voor elkaar te krijgen. Met jouw veranderingsbereidheid zal één…maximaal 2 hypnose sessies voldoende zijn om je gewenste doel definitief te behalen.

Uit vele wetenschappelijke onderzoeken blijkt dat hypnose de meest snelle, effectieve en veilige manier is voor mensen die willen stoppen met roken. Zonder pleisters, zonder gedoe en er is geen sprake van drang naar vervanging of ontwenningsverschijnselen. Stoppen met roken met hypnotherapie werkt omdat er veel aandacht voor de psychische verslaving is. Die psychische verslaving is vele malen sterker dan de nicotine verslaving.

De werkzame stof in tabak, nicotine, brengt zowel lichamelijke als psychische effecten teweeg die verslavend werken. Juist als je probeert te stoppen kun je naar nicotine gaan hunkeren. Met behulp van hypnose kunnen wij die zin in een sigaret zodanig verminderen, dat jij in alle rust een niet roker kunt worden. We helpen je uit dit hardnekkige patroon te stappen. Oók als je straks een keer gestrest of gespannen bent. De strijd is voorbij.

Roken is al jaren een patroon wat diep ingesleten is in je gedrag. Wanneer je puur op wilskracht wil stoppen met roken dan is dat erg moeilijk en meestal op de lange termijn niet succesvol. Je vervalt heel gemakkelijk in oude patronen.

Vaak haal je uit het roken ook positieve elementen. Anders was je al veel eerder gestopt! Toch? Het roken is voor jou (in het onderbewustzijn) ook gekoppeld aan een ‘prettig’ gevoel. Je koppelt / associeert het roken vaak ook aan bepaalde of specifieke situaties.

 • ‘Als ik rook dan ben ik ontspannen’ (gezelligheid)
 • ‘Roken bied me rust’ (beloning)
 • ‘Even tijd voor mezelf’(genieten)

Jij kunt voor jezelf vast nog meer persoonlijke dingen bedenken…

Hypnose biedt dé oplossing! Hypnose is een enorme ondersteuning als je wilt stoppen met roken. Door je onderbewustzijn te betrekken bij deze verandering (en niet alleen met wilskracht proberen te stoppen) wordt stoppen aangenamer en makkelijker. En daardoor vergroot je natuurlijk de kans dat het je nu echt gaat lukken. Als we de kern van het probleem voldoende aanpakken zal je niet onbewust naar vervanging zoeken (snacken & snoepen).

Hoe gaan we te werk?

Onze ervaring is dat de meeste mensen na de eerste sessie al direct stoppen met roken. In deze sessie geven wij een krachtige impuls om de gewoonte van het roken te doorbreken en jouw drang naar nicotine op te lossen. Middels hypnose kan het onderbewustzijn gemobiliseerd worden om de lichamelijke afhankelijkheid te bestrijden. Zonder negatieve bijwerkingen of eventuele ontwenningsverschijnselen. Je wordt gesterkt met een positieve mindset en met de overtuiging dat jij een niet-roker bent. We verankeren de overtuiging en het gevoel dat het je ditmaal ook daadwerkelijk gaat lukken en dat je het ook zal vol houden. Essentieel is wel dat jij volledig bereid en gemotiveerd bent. Na de sessie krijg je onze speciale ‘Stoppen met roken-audio’ mee. Deze luister je als nazorg.

Wanneer een tweede sessie eventuele nodig is dan gaan we terug naar de oorsprong en functie (onderbewuste associatie) van het roken. Hiermee borgen we het succes op de lange termijn en wordt de behoefte aan eventuele vervanging volledig opgelost. Soms blijkt dat er een onderliggend probleem speelt, wat prima aangepakt kan worden in de tweede sessie.

Door hypnose bevrijd jij jezelf voor eens en voor altijd van deze schadelijke gewoonte. Hypnose geeft je de controle terug over je eigen leven.

Maak vrijblijvend kennis! 

Wil je een afspraak maken om definitief te stoppen met roken?

Neem dan contact met ons op.

Vrijblijvend en 100% vertrouwelijk