Hypnotherapie, EMDR & Coaching ✆ 06 533 96 189
Hypnotherapie, EMDR & Coaching ✆ 06 533 96 189
Hypnotherapie Hypnose 088 5550155

HYPNOTHERAPIE

Heb je last van een blokkade of weet je niet precies wat er aan de hand is?

Wellicht herken je bijvoorbeeld dat je last hebt van een van  onderstaande symptomen?
zorgen over de toekomst, stress, verdriet, burn-out, boosheid, lichamelijke klachten, weinig zelfvertrouwen, last van een ingrijpende gebeurtenis, moeizaam contact, angst…. dit is een willekeurige greep van symptomen waar hypnose / hypnotherapie maar ook EMDR een oplossing voor kan zijn.   

Het woord hypnose is afgeleid van het Griekse woord ‘hypnos‘, dat ‘slaap’ betekent. Hypnose is echter geen slaap, maar een trance, een vorm van bewustzijn waarbij je volledig geconcentreerd en in een hele diepe ontspanning bent.

De International Board of Hypnotherapie verwoord het vertaald als volgt: “Hypnotherapie is een educatief proces dat de toegang tot interne bronnen vergemakkelijkt die mensen helpen bij het oplossen van problemen, het vergroten van de motivatie of het veranderen van gedragspatronen om positieve verandering te creëren”.

De definitie van Hypnose volgens het US department of Education is als volgt; “hypnose is het passeren van de kritische factor, (het bewustzijn) en het vastleggen van selectieve aanvaardbare gedachten.”

Hypnotherapie is volgens ons het toepassen van directe hypnose waarbij de diepte van de hypnose van wezenlijk belang is. Alleen bij diepe hypnose (in technische termen somnambulisme genoemd) is directe communicatie met het onderbewustzijn mogelijk. Onze directe hypnose is gebaseerd op het “Mind model” Zie onderstaande afbeelding. 

En hypnose is eigenlijk… helemaal niet zo bijzonder. Want ieder mens voelt wel een paar keer per dag een lichte staat van hypnose. Bijvoorbeeld als je gefascineerd naar een film kijkt of verdiept bent in een spannend boek, en geen notie hebt van wat er om je heen gebeurt. Wil je onderbewustzijn onder bepaalde omstandigheden suggesties accepteren dan is echter een diepe hypnose noodzakelijk. Hypnose voelt feitelijk als een staat van diepe rust, en is daarom heel prettig. 

Wanneer hypnose op een therapeutische manier wordt gebruikt, spreek je van hypnotherapie. De therapeut gebruikt hypnose dan om je te begeleiden bij de aanpak van allerlei klachten en problemen. Het gaat hierbij dus niet om het plezier maar om het feit dat hypnose kan worden gebruikt als middel om je te verlossen van fysieke en psychische klachten.

Wetenschappelijke onderzoeken hebben aangetoond dat hypnose een krachtig middel is in therapieën en bij hulpverlening. Hypnose is een kostenbesparende methode; het is meestal doelgericht en sneller en het voorkomt bij een groot aantal klachten onnodige medische behandelingen en medicijngebruik. Hypnose is ook zeer goedkoop en effectief bij het behandelen van slechte gewoonten zoals bv roken.

Door de toestand van verhoogde concentratie en diepe zeer diepe ontspanning, krijg je gemakkelijk toegang tot je onderbewustzijn. En juist daar ligt vaak de sleutel om bepaalde problemen op te lossen: stress, vliegangst, onzekerheden, angsten, pijn, slapeloosheid. Met hypnose doorbreken we je automatische processen of vaste patronen, die je weliswaar zekerheid bieden, maar ook kunnen blokkeren.

Het ombuigen van negatieve gevoelens, overtuigingen en gedragingen gaat makkelijker wanneer je in een diepe hypnotische trance bent. De oplossing zit namelijk in jezelf, hypnose is slechts het middel om erbij te komen.

Hypnose is een diepe staat van volledige ontspanning. Je kunt het vergelijken met een hele diepe concentratie die je ervaart als je bijvoorbeeld een spannend boek leest.

Je vergeet even de wereld om je heen, terwijl je volledig bij bewustzijn bent. Je behoudt de volledige controle, terwijl wij de toegang openen naar jouw onderbewustzijn.
Daar helpen we je emotionele bagage op te ruimen, bijvoorbeeld om oud zeer definitief los te laten. Op die manier kun je jouw trauma verwerken met hypnose, zodat je weer de kans hebt om verder te gaan.

Onze sessies zijn altijd maatwerk, en er wordt dan ook vanuit de cliënt gewerkt. Dit geeft betere resultaten en zorgt ervoor dat de sessie ook echt “binnenkomt”.

Gezelligheid, vertrouwen en een goed eindresultaat zijn voor ons een must.

Iedereen met een glimlach naar huis zien gaan is het streven.

Uiteraard gaan wij zorgvuldig met jouw persoonlijke gegevens om. Deze worden niet gedeeld met andere instanties of partijen.

Directe Hypnose Mind Model Hypnopalet

De kracht van hypnotherapie

De kracht van hypnotherapie is dat het gemakkelijk contact maakt met de diepere lagen van je onderbewuste. Daar vindt de therapie plaats. Vergelijk het met het opnieuw opstarten van een computer. Terwijl je gewoon wakker blijft leer je met hypnotherapie hoe je meer controle krijgt over je eigen gedachten en gevoelens.

Wetenschappelijk onderzoek

Wetenschappelijke onderzoeken hebben aangetoond dat Hypnose een krachtig therapie middel is bij hulpverlening. Ook is het een kostenbesparende methode. De essentie van hypnose / hypnotherapie is dat het doelgericht en effectief is. Bij een groot aantal klachten voorkomt het vaak onnodige medische behandelingen en medicijngebruik. Hypnose is ook zeer effectief bij het stoppen van slechte gewoonten zoals bijvoorbeeld roken. Met behulp van hypnose kun je snel problemen oplossen: Gemiddeld heeft Hypnotherapie al resultaat na 3 behandelingen!

Effect Hypnose onderzoeksresultaten Alfred A Barrios Hypnopalet

Tarieven

Kun jij je een waardevoller cadeau voorstellen dan een investering in jezelf?

Nee, toch?

Jij bent uniek! Ieder probleem of iedere vraag is uniek. Voor ons is het dan ook vanzelfsprekend dat elke sessie dan ook helemaal op maat op jou is afgestemd. 

Zowel de intake als de sessie duurt circa. 75 á 90 minuten per keer.

Tarieven

De prijs voor elke intake / sessie is slechts €135,-. De eerste sessie duurt ongeveer 90 minuten en de vervolgsessies duren tussen de 60 en 90 minuten.

Wil jij de kracht van het onderbewustzijn ervaren en gaan voor verandering, maak dan een afspraak of neem contact op.

Tarieven Hypnotherapie EMDR Coaching Hypnopalet

Klik op de hieronder geplaatste button om de gratis MP3 voor ‘definitieve gedragsverandering’ te downloaden. Daarnaast vind je op deze pagina ook de mogelijkheid om MP3 speciaal op maat aan te vragen. 

Deze MP3’s zijn bedoeld als thuissessie(s). Deze mp3’s zijn een serieuze manier om gedragsveranderingen te laten plaatsvinden en te verlossen van negatieve gewoonten en houdingen.

Luister de MP3’s met hoofdtelefoon of “oortjes” en alleen als je minimaal 30 minuten ongestoord kunt luisteren. Natuurlijk is dat het makkelijkst als  je vrij bent van verplichtingen, zoals werk/telefoon/besturen van voertuigen. Om het gewenste resultaat te behalen dient deze deze mp3 meerdere malen beluisterd te worden.

Op dit moment worden er meerdere thuissessie MP3’s geproduceerd. We kunnen ons voorstellen dat je specifieke behoeften hebt. Neem dan zo snel mogelijk contact met ons op