Hypnotherapie, EMDR & Coaching ✆ 06 533 96 189
Hypnotherapie, EMDR & Coaching ✆ 06 533 96 189
Depressie Depressief Hypnotherapie EMDR Hypnopalet

Depressies of depressieve gevoelens

Ondersteuning depressie of depressieve gevoelens met hypnose en hypnotherapie.

Let op: Wij stellen geen diagnose! Deze pagina is puur informatief en is niet bedoeld als medisch advies. 

Bij een depressie of depressieve gevoelens is hypnotherapie geen vervanging voor medische hulpverlening of voor medicatie. In overleg met je behandelend arts, kan hypnotherapie als hulpmiddel ondersteunend worden ingezet bij je herstel. Bij een depressie kan er sprake zijn van neerslachtige en of negatieve gevoelens. Hypnose kan helpen bij het transformeren van deze negatieve gevoelens naar positieve gedachten / gevoelens.  

Voor we het over de hypnose of hypnotherapie ondersteuning bij depressie of depressieve gevoelens hebben, is het goed om kort uit te leggen wat nu eigenlijk een depressie is. Want; hoe kun je met de juiste ondersteuning starten als je niet goed weet of je wel daadwerkelijk aan een depressie lijdt. In het kort: Een depressie is een heel vervelende gemoedstoestand.
Typische depressie kenmerken zijn een sterk gevoel van lusteloosheid en desinteresse. Die lusteloosheid en desinteresse is voor iedereen in je omgeving duidelijk zichtbaar en merkbaar. Daarmee is een depressie niet alleen vervelend voor jezelf, maar zeker ook voor je directe omgeving. Andere symptomen zijn somberheid en het maar niet kunnen genieten van dingen waar je normaal gesproken energie van krijgt. 

Tekenen van depressie
Natuurlijk heeft iedereen wel eens een periode dat het allemaal net niet zo loopt als je dat graag zou willen. Dit kan bijvoorbeeld veroorzaakt worden door relationele problemen, problemen op je werk of misschien laat je gezondheid je in de steek. Periodes waarin je je moe voelt en inderdaad misschien ook wel lusteloos bent. Het gaat te ver om dan direct te stellen dat je depressief bent. Tekenen van depressie zijn vaak wel degelijk aan te geven en deze moeten dan ook uiterst serieus genomen worden.

Depressie symptomen kunnen zijn:

  • ‘s-Morgens nauwelijks uit bed kunnen komen.
  • Geen enkele interesse hebben in de dingen die je normaliter graag doet 
  • Je hebt last van allerlei ondefinieerbare pijntjes en kwaaltjes. Vaak maak je deze groter dan ze zijn door te denken dat je een ongeneeslijke ziekte hebt 
  • Het lijkt alsof je niet kan stoppen met eten. Vaak ben je dan onverzadigbaar en eet je heel ongezond. De kilo’s vliegen er dan ook snel aan.
  • Je valt terug in oude gewoontes als roken en (vaker en meer) drinken
  • Je bent heel emotioneel. Er hoeft maar het minste of geringste te gebeuren of je moet huilen. Het lukt je gewoon weg niet om de emoties en tranen tegen te houden. 

Klik hier om terug te gaan naar de pagina Indicaties.

Er zijn verschillende behandelingen mogelijk om een depressie te lijf te gaan. Een aantal behandelingen liggen voor de hand, zoals een behandeling met medicatie en of gedragstherapie. Andere behandelingsvormen zijn onder andere lichttherapie en of neurofeedback. Hypnose en of hypnotherapie wordt in de wetenschappelijke literatuur ook steeds vaker genoemd als mogelijke ondersteuningsvorm bij depressie of depressieve gevoelens.

Hypnose is een volwaardig wetenschap die zich al keer op keer bewezen heeft. Er wordt over de resultaten van hypnose en of hypnotherapie steeds vaker gepubliceerd.
Hypnopalet heeft oa. veel ervaring in het ondersteunen bij een depressie. Onze therapeuten zijn allemaal gediplomeerd en blijven zich scholen. Zij hebben maar een doel voor ogen en dat is jou weer het plezier en zin in de dagelijkse dingen in het leven teruggeven. Met hypnose spreken we jouw onderbewustzijn aan en we zetten dit aan dit aan het werk. In de sessies laten we je afrekenen met de gevoelens die bij jou de depressie hebben veroorzaakt. Hypnotherapie zorgt ervoor dat je met jouw, vaak jarenlange opgekropte emoties, op een simpele wijze afrekent. Daarna begint de ‘wederopbouwfase’. In deze fase wordt alle negatieve energie omgezet in positieve energie. Hierdoor zie je de dingen weer rooskleurig(er) in.

Meer weten over hynpose ondersteuning tegen depressie?! 

Wil je meer informatie over de toepassing en werking van hypnotherapie tegen depressie? Of heb je vragen over de bijhorende tarieven? Neem dan contact met ons op!

Vrijblijvend en 100% vertrouwelijk

Het is tijd voor actie! Neem vrijblijvend contact met ons op voor meer info of een afspraak!

Hypnotherapie is voor iedereen mogelijk. 

Probeer je eens voor te stellen hoe mooi en fijn het zou zijn als je weer normaal kunt functioneren. Dat je weer energie en plezier haalt uit het leven. En dat je jouw dierbaren weer de aandacht en liefde kunt geven die zij zolang hebben moeten missen. Dit is natuurlijk makkelijk gezegd als je niet aan een depressie lijdt. Maar je bent niet voor niets op onze site..toch? Je kunt zo niet doorgaan. Het is tijd om contact met ons op te nemen!