Hypnotherapie, EMDR & Coaching ✆ 06 533 96 189
Hypnotherapie, EMDR & Coaching ✆ 06 533 96 189
Angst Hypnose EMDR Hypnotherapie

Angsten en Fobieën

Angsten en angststoornissen kunnen levens beheersen. Angsten & fobieën kunnen grote impact hebben op je zelfvertrouwen en zelfverzekerdheid. Hoe is het mogelijk dat mensen angstig worden voor iets wat in principe ongevaarlijk is? Hoe is het mogelijk dat iemand in een ongevaarlijke situatie, bijvoorbeeld in een lift, begint te trillen, te zweten en zelfs hartkloppingen krijgt? Of herken je dat gevoel? Je moet binnenkort een presentatie houden maar alleen het denken eraan laat het zweet al uitbreken. Hoogtevrees, of acrofobie, is een voorbeeld van veel voorkomende angst of angststoornis. 

Het lichaam reageert alsof iemand echt in gevaar is! En het lichaam, of eigenlijk het brein, denkt ook echt dat het in gevaar is. Zelfs als mensen weten dat hun angst overdreven en irrationeel is, raken ze toch in paniek als ze geconfronteerd worden met hetgeen waarvoor ze bang zijn. In Nederland zijn er veel mensen die angst voor de tandarts (tandartsangst) hebben. 

Enkele voorbeelden van angsten en fobieën uit onze praktijk:
Faalangst
• Paniekaanvallen
• Spreken in het openbaar / Presentatie angst
Examenvrees
• Bindingsangst
• Verlatingsangst
• Angst bij autorijden
Vliegangst
• Angst voor bepaalde voorwerpen
• Angst voor tandarts/ziekenhuis
• Angst om gekwetst of verlaten te worden
• Angst om niet aardig gevonden te worden
• Angst voor verlies
• Controledrang
• Sociale fobie
• Fobie voor dieren (wespen, spinnen, honden, paarden)
• Claustrofobie

Klik hier om terug te gaan naar pagina indicaties.

Angst is op zich een goede emotie. Het is een beschermings-mechanisme  dat ervoor zorgt dat we wegblijven van gevaarlijke dingen of situaties. Maar als je bang bent voor dingen of situaties die volstrekt ongevaarlijk zijn dan spreek je van een stoornis.

Daarbij gaat het dus niet over de hoeveelheid angst, maar omdat er angst optreedt als er geen echt gevaar is. Hypnose en hypnotherapie lossen irreële angsten op.

Klik hier om terug te gaan naar pagina indicaties.

In tegenstelling tot andere therapieën, gaan wij de cliënt niet confronteren met het probleem waar de angst vandaan komt. Veel mensen met een angst of fobie willen er wel vanaf, maar hebben meestal geen zin in lange trajecten en therapieën waarbij ze constant geconfronteerd worden met hetgeen waar ze juist bang voor zijn.

Tijdens een hypnose therapie maken we gebruik van verschillende methoden, maar de belangrijkste onderdelen tijdens zo’n sessie zijn de negatieve emoties, die gekoppeld zijn aan het object of situatie. Door positieve suggesties te geven aan het onderbewustzijn zorgen we ervoor dat brein anders gaat reageren op de situaties waar de cliënt eerst angst voor had.

Op basis van onze ervaringen kunnen we over het algemeen stellen dat voor angst- fobieëntherapie bij Hypnopalet 3 sessies nodig zijn. Meestal merk je al na 1 sessie resultaat. Je kunt je voorstellen dat een en ander natuurlijk afhankelijk is van het type en de aard van de fobie en hoe je angsten tot stand komen. 

Na iedere sessie bepalen we samen de effecten van de sessie. “Is er al verschil merk- voelbaar?” “Wat kunnen we eventueel verbeteren om de resultaten en effecten nog krachtiger te laten zijn?” Zo zien en bemerken we optimaal het resultaat en kunnen, waar nodig, bijsturen. Hypnotherapie behandeling(en) bij Hypnopalet is / zijn maatwerk.

Klik hier om terug te gaan naar pagina Indicaties.

Maak vrijblijvend &

100% vertrouwelijk

een afspraak! 

Wil je en afspraak maken, of heb je een vraag over onze diensten?

Vul dan contactformulier in. Reactie binnen 24 uur!