Hypnotherapie, EMDR & Coaching ✆ 06 533 96 189
Hypnotherapie, EMDR & Coaching ✆ 06 533 96 189

De Virtuele Maagband “Virtual Gastric Band” of ook wel de Hypnotische Maagverkleining is een effectieve manier om met behulp van hypnose, gewicht te verliezen, de eetgewoonten te veranderen, een duurzaam eetpatroon te behouden en sneller een gevoel van verzadiging te krijgen. Met de Virtuele Maagband, bereik je de effecten zoals bij een Operatieve Maagband. Echter zonder de risico’s van de operatie en de blijvende beperkingen zoals bij een Operatieve Maagband heeft de Virtuele maagband of hypnotisch maagverkleining niet. Hypnopalet heeft het plaatsen en begeleiden van de Virtuele Maagband, verbeterd. We kijken daarbij ook expliciet naar de patronen en de onderliggende oorzaken van de gewichtsproblemen. Wij richten ons daarmee op het blijvend effect van  de Virtuele Maagband behandelingen. De Virtuele maagband is voor een ieder die kampt met extreem overgewicht of obesitas

Op bewustzijnsniveau kennen we het verschil tussen werkelijkheid en fictie. Voor het onderbewustzijn echter maakt dit geen verschil. Eenmaal een maagband geplaatst in hypnose zal het onderbewustzijn zich gedragen alsof er daadwerkelijk een operatie heeft plaatsgevonden. Dit resulteert in een vol gevoel nadat je wat gegeten hebt. Dit volle gevoel zorgt er weer voor dat je geen zin meer hebt om iets te eten waardoor je dus eigenlijk minder eet. Dit heeft tot gevolg dat je minder calorieën binnenkrijgt waardoor vetreserves aangesproken worden en je dus zult gaan afvallen.

Bij het plaatsen van een maagband of maagring (witte ring op foto boven aan de pagina) wordt de maag, en daarmee de maaginhoud kleiner. Je kunt dus niet meer die hoeveelheden eten die je gewend was. Het is over het algemeen een prima methode voor mensen die te veel eten.

Voordelen van virtuele maagband:

  • Geen narcose
  • Geen littekens
  • Geen herstel periode
  • Geen risico’s
  • Geen dieet
  • 100% veilig
  • Geen complicaties 

De virtuele maagband is in tegenstelling tot de operatief ingebrachte maagband / bypass een aangename ervaring zonder risico’s. De virtuele maagband is kosteneffectief, de wachtlijsten zijn kort, je kunt vrijwel meteen beginnen je lichaam te helen en je leven in vele opzichten te veranderen!

Ben je een emotie – eter, zwaarlijvig of wil je je gewoon gezond voelen? Of je wil eindelijk eens je ideale gewicht bereiken zonder erbij na te hoeven denken? Neem dan contact met ons op!

Of je daadwerkelijk in aanmerking komt voor het plaatsen van een virtuele maagband, is afhankelijk van de beoordeling door de therapeut. Wij raden je aan om een kennismaking / adviesgesprek te maken zodat je voor jezelf meer duidelijkheid hebt wat het precies inhoud. We zullen tijdens de kennismaking / het adviesgesprek meerdere factoren afwegen en op basis daarvan bepalen of een virtuele maagband / maagverkleining geschikt voor jou is.

Je komt in aanmerking voor het plaatsen van een virtuele maagband indien jouw Body Mass Index (BMI) 30 of hoger is. Aan de virtuele maagband zijn niet de risico´s verbonden zoals dit bij een fysieke  operatie mogelijk wel het geval is. Het is een veilige methode die alleen werkt als jij voldoende gemotiveerd bent.

Indien je er samen met de therapeut uit bent om de virtuele maagband te laten plaatsen, ben je klaar voor een definitieve verandering in je leven. Een verandering die erop gericht is om je oude eetpatroon te doorbreken en een nieuw en gezond eetpatroon aan te leren zonder dat je er bewust al te veel moeite voor hoeft te doen. Dus niet bezig zijn met eten maar op een natuurlijke en gezonde manier jouw ideale gewicht bereiken.

Lees hier hoe Simon Nienhuijs, chirurg in het Catharina ziekenhuis Eindhoven denkt over afvallen met behulp van een Virtuele maagband. 

Heb je gekozen voor de virtuele maagband, dan doorloop je een traject. Het gehele traject bestaat uit 4 sessies waarbij tussen de sessies opdrachten uitvoert moeten worden. Die opdrachten worden in een persoonlijk werkboekje bijgehouden. Persoonlijke omstandigheden kunnen ervoor zorgen dat wijzigingen op het hieronder standaard beschreven programma worden doorgevoerd.

Het standaard programma bestaat uit volgende stappen:

Sessie 1: Op de eerste afspraak vindt er een uitvoerig intake gesprek plaats. Hier wordt duidelijk aangegeven wat je mag verwachten maar ook wat we van jou verwachten. Het werkboekje wordt doorgenomen en in samenspraak met de therapeut worden doelen gesteld voor het tweede bezoek. Aansluitend vindt de eerste sessie plaats met als doel je te laten wennen aan het fenomeen hypnose. Daarnaast is dit een voorbereiding op wat komen gaat.

Sessie 2: Op de tweede afspraak wordt besproken welke opdrachten vervuld zijn en worden nieuwe opdrachten geformuleerd. In de tweede behandeling wordt de virtuele maagband aangebracht waarbij er een simulatie plaatsvindt van een echte operatie, dit om de gegeven suggesties goed te verankeren in het onderbewustzijn. Het advies is om tussen de eerste en tweede behandeling een periode van minimaal 2 weken in acht te nemen.

Sessie 3: De derde afspraak vindt 4 weken plaats nadat de tweede sessie heeft plaatsgevonden. Tijdens deze afspraak worden de resultaten tot dan toe doorgenomen, worden opnieuw opdrachten geformuleerd en vindt in een sessie het bijstellen van de virtuele maagband plaats.

Sessie 4: In de vierde sessie wordt vooral ingegaan op de reden waarom iemand overgewicht had. Deze bronaanpak zorgt ervoor dat er geen compensatiegedrag gaat plaatsvinden. Om alle sessies goed te verzegelen vindt er uitleg plaats van de thuissessie die na de laatste behandeling gebruikt dient te worden. Ook na de laatste behandeling is de therapeut tot redelijke termijn beschikbaar voor het geven van persoonlijke adviezen.

Essentieel voor blijvend succes is verandering  in eet- en leefpatroon. Gedragsverandering gezonder eten en leven zorgt voor een blijvend resultaat.

Maak vrijblijvend &

100% vertrouwelijk

een afspraak! 

Heb je een vraag hoe wij je bij het afvallen en gewichtsbeheersing kunnen helpen?

Of wil je een afspraak maken?

Vul dan contactformulier in. Reactie binnen 24 uur!