Heb je een vraag over hypnotherapie of hypnose, EMDR of Coaching? Over Hypnopalet? Of wil je meer weten over onze aanpak voor jouw specifieke probleem? Op deze pagina proberen we op zo veel mogelijk gestelde vragen antwoord te geven. Staat je vraag er niet tussen? Stuur ons dan een bericht. Of boek een gratis kennismaking! We maken graag de tijd voor je.
In een intake gesprek kijk je samen met de therapeut of hypnotherapie je aanspreekt en of het een geschikte methode voor je is om je probleem aan te pakken. Daarna wordt in overleg een aantal sessies afgesproken. Het benodigde aantal sessies is afhankelijk van de cliënt en zijn/haar klachten.
Hypnotherapie is volgens ons het toepassen van directe hypnose waarbij de diepte van de hypnose van wezenlijk belang is. Alleen bij diepe hypnose (in technische termen somnambulisme genoemd) is directe communicatie met het onderbewustzijn mogelijk. Onze directe hypnose is gebaseerd op het “Mind model“
Je ontspant, en het wordt makkelijker om je te concentreren. Wanneer de therapeut ziet dat je in diepe hypnose bent, begint het veranderwerk.
Tijdens de hypnose ben je nooit helemaal van de wereld weg. Er blijft altijd een gedeelte van het bewustzijn ‘wakker’. Je verkeert tijdens de hypnose in een toestand van wat wij ‘dubbelbewustzijn’ noemen.
Vervolgens wordt je uit hypnose gehaald en volgt er een kort nagesprek.
Eerst hebben we een kennismakingsgesprek waarbij jij de therapeut alle voor de hypnose belangrijke informatie geeft. Naar aanleiding van je hulpvraag wordt een doelstelling voor de behandeling bepaald en wordt over de aanpak gesproken.
Nee. Wij begeleiden je om je goed en diep te ontspannen. Jij moet dat overigens ook toelaten. Als je niet in hypnose wilt, gebeurt dat ook niet.
Je bent niet ‘weg’. Je kunt nog steeds meekijken en meedenken. Je zegt alleen dingen die jij wilt zeggen. Je kunt soms wel verrast zijn, over wat er bij je opkomt.
Wanneer je in hypnose bent, ervaar je een hele diepe ontspanning. Je zit even in een andere sfeer, maar je bent er nog wel gewoon. Zoals gezegd je ervaart een hele diepe ontspanning waarbij je bewustzijn wat naar de achtergrond gaat. Maar er is altijd een waakzaam deel van jou dat ‘meekijkt’. Je zult rustiger zijn in je hoofd, maar je denkt nog wel.
Je krijgt alles mee wat er gebeurt. Je bewustzijn gaat wat naar de achtergrond, maar is nog wel gewoon aanwezig. Maar sommige details vergeet je weer. En soms let je niet meer op de omgevingsgeluiden, alleen nog op jezelf en de stem van de therapeut of coach. Dat kan horen bij de trance.
Ja, als hypnotherapeut hebben wij ons te houden aan de zwijgplicht. Dus alle informatie wordt 100% vertrouwelijk behandeld.
In principe kan iedereen die er voor open staat en het toe wil staan gehypnotiseerd worden. Maar als jij het niet wil dan gebeurt het niet. Gelukkig maar! Er is ook een klein percentage mensen dat niet gevoelig is voor hypnose. In de gratis kennismaking kunnen we samen checken of dat voor jou geldt.
Tijdens de gratis kennismaking checken we of het wel of niet bij je past, en of er geen contra-indicaties zijn. Tevens doen we een korte test om te kijken of je goed in trance gaat. Mocht tijdens de kennismaking blijken dat hypnose / hypnotherapie niet helemaal bij je past dan kennen we binnen onze praktijk ook nog andere vormen van coaching begeleiding. Vooropgesteld dat we natuurlijk wel een klik hebben om met elkaar aan de slag te gaan.
Met hypnotherapie worden veel klachten verminderd of verholpen. Hypnotherapie werkt voor allerlei specifieke problemen waarmee je ook naar een psycholoog zou gaan, tenzij het om serieuze psychiatrische problematiek gaat. Dat is een contra-indicatie voor hypnotherapie. Daarnaast werkt hypnotherapie ook bij lichamelijke klachten. Maar let op: hypnotherapeutische behandeling kan een aanvulling zijn op een medisch traject, geen vervanging!
Hieronder vind je een lijst, maar vraag ons gerust als jouw probleem er niet tussenstaat. Het is onmogelijk om alle klachten hier te beschrijven.
Zit jouw probleem hier niet bij? Neem gerust contact met ons op om te overleggen over jouw specifieke probleem, of plan een gratis kennismakingsgesprek.
Er zijn een aantal zaken die een hypnotherapeutisch traject kunnen bemoeilijken:
Hypnopalet heeft in de praktijk geen nadelig (bij)effect kunnen ontdekken van Hypnose. Na een hypnose sessie voel je je goed, helder en alert.
Hypnosecoaching kost vaak tussen de 1 en 6 sessies:
Hypnotherapie kan bij veel verschillende klachten worden toegepast. Daarom is een exacte therapieduur moeilijk aan te geven. Een lichte klacht, zonder ‘ernstige’ achtergronden kan in een paar sessies verholpen zijn, soms zelfs in één sessie. Een groot aantal van het soort ‘gemiddelde’ problemen is met zes sessies verholpen. Bij ernstige, complexe klachten moet je aan een langer traject denken. Daarbij heb je om de twee, drie weken een sessie. Toch is ook in die gevallen vaak al snel verbetering zichtbaar.
De prijs voor elke intake / sessie is slechts € 135,-. De eerste sessie duurt ongeveer 90 minuten en de vervolgsessies duren tussen de 60 en 90 minuten.
Hypnotherapie wordt steeds meer ziektekosten verzekeringen vergoed. Niet vanuit de basis verzekering maar wel vanuit de aanvullende verzekeringen. (Alternatieve geneeskunde). Hier vind je per verzekeringsmaatschappij of je voor vergoeding in aanmerking komt.
Ja, hypnotherapie is geschikt voor en werkt ook bij kinderen. Soms werkt het bij kinderen zelfs sneller. De minimale leeftijd binnen onze praktijk is 7 jaar.
Onze hypnotherapeuten / coaches zijn aangesloten bij Nederlandse Orde van BeroepsCoaches. (NOBCO) en European Mentoring & Coaching Council (EMCC)
Ja hoor, je kunt prima zelf naar huis toe rijden. Maar als je daar zelf over twijfelt, is het misschien verstandig om met iemand mee te rijden. Je chauffeur kan bij ons in de wachtruimte wachten. Na de sessies is het wel prettig om thuis even wat tot rust te kunnen komen.
Met een virtuele maagband willen we een gedragsverandering realiseren die past binnen jouw leven. Jouw onderbewuste weet het beste in welk tempo afvallen goed is voor jou. In het begin val je meestal een kilo per week af, maar het kan ook wat langzamer of sneller gaan. Let wel: Praktijk van der Leij gelooft sterk dat langzaam maar gestaag afvallen de beste manier is. Je krijgt een nieuwe leefstijl, het is geen diëet!
Wij zijn geschoold in het doorbreken van vaste patronen. We kijken samen ook naar het waarom je na andere dieetpogingen weer aankomt? Of hoe je vervalt in emotioneel eten?
We coachen en motiveren je om je doelen te bereiken en ook zo dat je ook op de lange termijn het resultaat kan vasthouden. Wij kijken tijdens de intake samen met je hoe we zo goed mogelijk een nieuw voedingspatroon kunnen inpassen. We geven inzichten in jouw valkuilen en verbeterpunten en waar je op kunt letten.
Wij zijn geen diëtist en daarmee niet expliciet expert op het gebied van voeding bij gezondheid en ziekte. Wij hebben daarmee niet alle antwoorden op al uw voedingsvragen.
Een virtuele maagband wordt geplaatst als iemand elke maaltijd overeet.
Anti-snacksessies passen we toe als iemand bijvoorbeeld alleen ’s avonds teveel snoept. Bij een combinatie van beiden wordt in overleg besloten wat te doen. Tijdens een gratis kennismaking zoeken we wat de meest passende optie is. Het is ook mogelijk, dat er eerst een stuk opgeruimd moet worden met hypnotherapie. Dit omdat het nieuwe gewicht dan duurzaam kan zijn. Hierbij gaat het vaak gaan om onderliggend trauma, of vastzittende emoties of gedragspatronen, die eerst losgemaakt moeten worden.
Iedere sessie wordt direct na afloop per pin voldaan. Je ontvangt daarna direct je factuur in de mail. De factuur kun je zelf doorsturen naar de zorgverzekeraar.
Voor de ‘virtuele maagband’ of ‘stoppen met roken’ zijn all-in pakketprijzen van toepassing en dienen na voor de eerste sessie te worden voldaan.
Afspraken kunnen 2 werkdagen voorafgaand aan de sessie kosteloos telefonisch / per mail worden geannuleerd. 50% zal in rekening worden gebracht indien binnen 1 werkdag voorafgaand aan de sessie wordt geannuleerd. Het gehele bedrag zal in rekening worden gebracht bij annuleren op de dag van de afspraak. Bij het niet verschijnen op een afspraak worden de volledige behandelkosten in rekening gebracht.
Meestal kost het stoppen met roken twee sessies.
In de eerste sessie stop je, in de tweede wordt het nog eens verankerd.
Tijdens de kennismaking is dat uiteraard geen probleem. Als je het daarna nog steeds prettig vindt om iemand mee te nemen, overleg dan even met ons. Tijdens het voorgesprek is dat namelijk goed mogelijk, maar tijdens de hypnose niet. Bij kinderhypnose zijn de ouders altijd bij het voorgesprek aanwezig.
EMDR staat voor Eye Movement Desensitization and Reprocessing. EMDR is een revolutionaire en effectief bewezen behandelmethode om nare of traumatische ervaringen te verwerken. Ook kan EMDR ingezet worden om negatieve denkbeelden of blokkades op te heffen.
EMDR ook goed ingezet kan worden bij vele soorten klachten en problemen. Denk daarbij bijvoorbeeld aan angststoornissen, de gevolgen van ‘posttraumatische stress stoornis’ en chronische pijn. Ook wanneer iemand last heeft van een negatief zelfbeeld kan EMDR als onderdeel van een behandeling worden toegepast.
Als contra indicatie geldt dat mensen waarbij sprake is van onderstaande, men beter geen gebruik van EMDR kan maken:
Nee, EMDR werkt niet altijd. Net als met alle behandelvormen geldt nu eenmaal dat deze methode bij de één wel werkt en bij de ander niet. Bovendien hangt de effectiviteit van EMDR ook samen met het soort trauma. Niet ieder trauma leent zich voor EMDR, soms zijn er andere middelen nodig om trauma’s of bepaalde heftige gebeurtenissen te kunnen verwerken. Zoals hierboven beschreven, is EMDR ook niet voor iedereen geschikt.
Dit hangt helemaal van de situatie af. Als je een heftige gebeurtenis hebt meegemaakt en je hier nog steeds veel last van hebt in het dagelijks leven, dan zou EMDR mogelijk uitkomst kunnen bieden. Voordat je EMDR krijgt, wordt er echter eerst gekeken naar je persoonlijke situatie. EMDR is een intensieve behandeling waarvoor je stevig in je schoenen moet staan. Door EMDR wordt een verwerkingsproces in gang gezet wat best wel heftig kan zijn en even door kan werken na een sessie. Je kunt je hierdoor een periode wat slechter voelen, last hebben van nare herinneringen of gevoelens en misschien wat slechter slapen. Al met al is het van belang dat je enigszins stabiel bent om EMDR te kunnen volgen. Bespreek dit met je behandelaar als je denkt dat EMDR jou wellicht zou kunnen helpen.
In eerste instantie wordt met je besproken wat er zal gaan gebeuren en ook zal worden uitgelegd hoe jij jouw emoties zo goed mogelijk de baas kan blijven. Samen met jou zal een inventarisatie gemaakt worden van de gebeurtenissen. Vervolgens zal er per situatie meer informatie over de traumatische beleving worden verzameld. Zo zal er duidelijk worden welke betekenis u geeft aan de ervaring en wordt gezocht naar de disfunctionele betekenisgeving.