Hypnotherapie, EMDR & Coaching ✆ 06 533 96 189
Hypnotherapie, EMDR & Coaching ✆ 06 533 96 189

Pijnbestrijding

Met hypnose chronische pijn beheersen en of bestrijden

Pijnbeheersing of pijnbestrijding met hypnose? Heel veel mensen met chronische-, of uitbehandelde pijnklachten hebben vaak al allerlei behandelingen en therapieën geprobeerd om enige verlichting te verkrijgen van hun pijn. Toch heeft niets gewerkt, dus leven ze ofwel met min of meer een constante pijn, of leven ze in angst dat pijn gedurende de tijd (nog) heviger zal worden. Kwaliteit van leven komt daardoor op een hellend vlak. 

Hypnotherapie en of Hypnose chronische pijn. Hypnotherapie en (zelf)hypnose kunnen een oplossing bieden bij pijnbestrijding. Hypnotherapie wordt al jaren succesvol ingezet in de medische wereld vooral tegen de oncologische pijn, het prikkelbare darm syndroom (PDS), fibromyalgie, migraine, kaakgewricht en tandheelkundige problemen. Maar ook (sport) blessures.

Definities van pijn

Volgens het van Dale woordenboek is pijn; “meervoud: pijnen)
1)
onaangenaam gevoel in (een deel van) het lichaammet pijn en moeite niet zonder moeite, nauwelijksgeen centje pijn geen enkele last, moeite
2)
verdriet”

Een jonge tak van de moderne geneeskunde is algologie (de leer / bestudering van pijn) vanuit deze wetenschap wordt voornamelijk het ontstaan en de behandeling van pijn bestudeerd. Mogelijke definitie van pijn in Algologie; “ is de lichamelijke gewaarwording van weefselbeschadiging én een onaangenaam gevoel dat hiermee gepaard gaat”. 

Vanuit deze wetenschap worden verschillende soorten pijn onderscheiden: Acute pijn en chronische pijn.

Acute pijn is een manier waarmee het lichaam laat weten dat er iets mis is en er iets aan gedaan moet worden. We voelen acute pijn omdat zenuwuiteinden sterk geprikkeld worden of beschadigd raken, waarna de pijn via de zenuwen aan de hersenen worden doorgegeven. De pijn wordt meestal als scherp of schrijnend beschreven en is meestal goed te bestrijden met pijnstillers uit de huisapotheek. 

Acute pijn is nuttig waarschuwingsmechanisme, het laat je weten dat je je hand van die hete pan moet wegtrekken. 

Bij een verwonding heeft acute pijn een beschermende functie: zolang de genezing duurt blijft de plaats van het letsel pijnlijk, zodat men met de nodige zorg omgaat met de wond en de genezing sneller en beter verloopt. Meest verlichten pijnstillers doeltreffend acute pijn. 

Chronische pijn kan je het best als volgt beschrijven: een huis wordt beveiligd met een waarschuwingsmechanisme / alarmsysteem tegen inbrekers. Maar het alarmsysteem werkt niet meer goed en gaat te pas en te onpas af. Het is niet zo dat er een gevaar dreigt of een inbreker aanwezig is, het alarm gaat af doordat er een storing is met het waarschuwingsmechanisme. Dat is ook zo met de pijnprikkel die aanhoudt en chronische pijn wordt. Het is niet zo dat er een weefselbeschadiging is in het lichaam, of ergens een wond die verzorgd moet worden. Het lichaamseigen waarschuwingsmechanisme / pijn dus gaat constant of onterecht af. Welke dan voor een vorm van chronische pijn veroorzaakt en je leven (te) ingrijpend kan gaan bepalen.

Wat er moet gebeuren is dus het alarmsysteem (onderbewustzijn) bijwerken om duidelijk te maken dat er geen gevaar dreigt, zodat het alarm (pijn) kan stoppen. Dat is waar we jou kunnen helpen met hypnose en hypnotherapie. Met hypnotherapie krijgen we toegang tot je ‘alarmsysteem’ je onderbewustzijn en kan je de knop omdraaien die ervoor zorgt dat je alarm, pijn dus, wordt uitgeschakeld. 

Bron chronische pijn: Wikipedia

Wil jij ook pijnvrij zijn? 

Wil je meer toelichting over de werking van hypnose bij pijnbeheersing of pijnbestrijding

Of wil je een afspraak maken?

Neem dan contact met ons op.

Vrijblijvend en 100% vertrouwelijk

Voor wie is pijnbestrijding met Hypnose bestemd?

Je hebt last van chronische pijn en er is geen aanwijsbare fysieke oorzaak. Ook wel aangeduid met de afkorting SOLK. (SOLK staat voor Somatisch Onvoldoende verklaarde Lichamelijke Klachten).

Bijvoorbeeld oa. bij:

  • Hoofdpijn / Migraine
  • Reuma, Artrose, Hernia, Lage rugpijn
  • Fybromyalgie
  • Kaak problemen zoals TMD, of temporomandibulaire disfunctie (schanierfunctie kaak) en tandenknarsen
  • Prikkelbaar Darm Syndroom (PSD) 

Belangrijk:

Deze pagina is enkel voor informatieve doeleinde en is niet bedoeld als vervaging van degelijk medisch advies en begeleiding. Pijn is een complexe aandoening. De boodschap is dat eerst een uitgebreide en grondige medische of psychologische evaluatie bij pijnpatiënten gedaan moet zijn. (op factoren als; gedrag-, cognitieve, omgevings-, affectieve elementen). Dit om de mogelijkheid uit te sluiten dat de pijn veroorzaakt wordt door een serieuze onderliggende kwaal. 

Dus als je chronische pijn of andere pijn gerelateerde problemen hebt die je graag zou willen oplossen met hypnose en hypnotherapie, raadpleeg dan eerst je huisarts of medisch specialist om je ervan te verzekeren dat het geen probleem is wat een onmiddellijke medische zorg vereist.