Hypnotherapie, EMDR & Coaching ✆ 06 533 96 189
Hypnotherapie, EMDR & Coaching ✆ 06 533 96 189

Nagelbijten voorgoed stoppen met Hypnotherapie

Nagelbijten

Nagelbijten; een vervelende, ongewenste en vaak een dwangmatige en ook pijnlijke negatieve gewoonte! Het veroorzaakt niet alleen lelijke en (te) korte vingernagels. Maar de kans op ontstekingen aan je nagels maar ook je tandvlees neemt ook fors toe! Je hebt vast ook negatieve reacties uit je omgeving gekregen. Je vind waarschijnlijk je zelf niet representatief met je afgebeten nagels. Je hebt dan ook vast al vaker geprobeerd deze verslaving te stoppen. Wil je nu eindelijk & definitief stoppen met nagelbijten? Hypnose / Hypnotherapie een bewezen effectieve & succesvolle methode om deze slechte gewoonte eens en voor altijd te beëindigen. Wil jij ook af van je pijnlijke vingers en mooie verzorgde handen en nagels? Bereik met hypnose snel en blijvend resultaat! Neem snel contact met ons op

Nagelbijten doe je onbewust. Nagelbijten begint vaak al tijdens de peuterjaren. Zo’n 15% van de kinderen, op de weg van peuter naar volwassene, stopt uiteindelijk zelf met nagelbijten. Mogelijke oorzaken voor nagelbijten: verveling, angsten, stress en nervositeit, frustratie, intimidatie en eenzaamheid. Een zekere erfelijkheidsfactor is ook goed mogelijk. Hoogstwaarschijnlijk is het een gewoonte (impulsstoornis) voor je geworden en heb je vaak niet eens in de gaten dat je aan je nagels aan het “kluiven” bent.

En wanneer doe jij het?

Wat zijn voor jouw de triggers? Ga eens na in wat voor situaties jij op je nagels bijt. Als je voor de tv zit? Als je in bed ligt? Of gewoon als je vingers toevallig in de buurt van je mond komen?

In onze blog vertellen wij meer over de mogelijke oorzaken van nagelbijten en verwijzen wij ook naar wetenschappelijke artikelen die de redenen en gevolgen van nagelbijten onderbouwen.  

De gevolgen van het nagelbijten kunnen zowel hinderlijk als ernstig / gevaarlijk zijn. Denk daarbij aan;

 • Ernstige vormen van schaamte voor het nagelbijten. Nagelbijters doen er alles aan om de nagels voor de buitenwereld te verbergen. Dit heeft een negatieve uitwerking op het zelfvertrouwen
 • Bacteriële infecties; De nagels zijn dé verzamelplek voor vuil. Door op je nagels te kauwen komen de bacteriën gemakkelijke in je mond. Dit kan leiden tot infecties van de mond en keel.
 • Verkoudheid – Mensen die op hun nagels bijten lopen eerder een verkoudheid op. Denk maar eens aan alle deurklinken, trapleuningen en andere plekken die je dagelijks aanraakt waar talloze mensen hun bacteriën hebben achtergelaten. De bacteriën die verkoudheid veroorzaken blijven urenlang in leven op deze oppervlakten en als jij na een aanraking op je nagels gaat bijten, is de kans op besmetting erg groot.
 • Vergiftigingsverschijnselen bij het herhaaldelijk bijten op nagels die met ongezonde nagellak zijn geverfd.
 • Pijnlijke, droge nagelriemen – Door het nagelbijten wordt de huid rond de nagels droger, waardoor de huid kan gaan schilferen.
 • Wratten – Wanneer je wratten op je vingers hebt kunnen deze tijdens het bijten van de nagels zeer gemakkelijk overgaan op het gezicht, de mond of de lippen, zelfs wanneer deze op de vingers zelf niet te zien zijn.
 • Schimmelinfecties – Nagelbijters zijn erg gevoelig voor paronychia, oftewel een ontsteking van de nagelriem of huid rond de nagels. Deze wordt veroorzaakt door een schimmel en is maar een van de aandoeningen die veroorzaakt kunnen worden door de schimmels en andere micro-organismen die baat hebben bij deze slechte gewoonte.
 • Slecht adem & tandschade – Uit onderzoek blijkt dat mensen die nagelbijten een slechtere adem hebben. Je mond en nagels bevatten beide namelijk veel bacteriën. Bacteriën zijn dikwijls een oorzaak voor een slechte adem. Nagelbijten is niet alleen schadelijk voor je vingers, maar kan ook je tanden beschadigen. Het kan ervoor zorgen dat de aansluiting aan je onder- en boventanden verslechterd, maar het kan ook zorgen voor beschadigingen van het glazuur en andere slijtageverschijnselen.

Naast fysieke gevolgen heeft langdurige nagelbijten met name gevolgen voor je zelfbeeld / zelfvertrouwen. Het constant willen / moeten verbergen van je nagels en handen zodat anderen je nagels niet zien, voelt erg stressvol. Onze ervaring is dat iemand die op de nagels bijt vaak onzeker of angstig is. Dit beïnvloed ook de manier waarop de buitenwereld met je omgaat.

Wij weten uit ervaring dat dit gedrag wel met blijvend effect af te leren is. Nagelbijten is een onbewuste gewoonte. Het wordt tijd om actie te ondernemen! Je weet uit ervaring dat het stoppen van deze gewoonte niet eenvoudig op eigen houtje. Kies voor hypnose / hypnotherapie! Wat de oorzaak ook is van jouw nagelbijten (stress, emoties, gewoonte) hypnose en hypnotherapie biedt de uitkomst. Door middels van hypnose zijn we in staat om direct met je onderbewustzijn te werken.   

Na de sessies zal je de volgende voordelen ervaren:

 • Je voelt je ontspannen, kalm en blij
 • De vervelende gewoonte / behoefte om nagels te bijten verdwijnt
 • Schaamte zal voor je nagels of je vervelende gewoonte zal permanent verdwijnen
 • Gezonde nagels en vingers
 • Je kan zelf weer kleine dingen oppakken van tafel of de grond

Wil jij permanent stoppen met het bijten op je nagels? Gemotiveerd en er klaar voor om het probleem aan te pakken? Neem dan vandaag nog contact op. In veel gevallen zijn 2 sessies voldoende om je permanent van deze vervelende gewoonte af te helpen.

Maak vrijblijvend &

100% vertrouwelijk

een afspraak! 

Wil je en afspraak maken, of heb je een vraag over onze diensten?

Vul dan contactformulier in. Reactie binnen 24 uur!